Sommarpratare 2016

Rösta och ge ditt omdöme.

Alla sommarpratarna 2016 med lyssnarnas betyg.

Sommarpratare i P1 sänds 25 juni-21 augusti 2016.

71 reaktioner på ”Sommarpratare 2016”

 1. Hej. Jag vill höra Peter Torbjörnsson, dokumentärfilmare. Han har fantastiska historier att berätta och ett vackert språk.

  1. Hej! Vill gärna höra Elaine Eksvärd sommarprata, mycket tänkvärt och upplösande lyfter hon ett svårt ämne i sin senaste bok!

  2. jag skulle vilja höra Rolf-Gunnar karlsson prata en intressant man, läkare mm.

 2. Hej! Jag vill väldigt gärna höra prisbelönta kokboksförfattarna och bloggarna Lisa Eisenman Frisk och/eller hennes syster Monica Eisenman. Min egen matlagning inspireras nästan varje dag från någon av deras många, fantastiska mat/bakböcker. (Deras “Mingelmat” har blivit min “bibel” när det vankas bjudning!) Dessutom bodde de som barn både i Etiopien, USA, Sverige och Israel. Det märks i deras recept. Måste finnas massor av fantastiska berättelser. Jag vill gärna höra dem!!!!!

 3. Jag vill höra Lars Tibell berätta om sitt liv som operasångare, tidigare chef och konstnärlig ledare för såväl Norrlandsoperan som Malmö Opera, Jussi Björling-kännare m m…m m

 4. Jag vill höra Kristina Loveby som jag hörde i ett kort inslag på TV4 när hon pratade om sin bok Kvinnofridsmyten -får vi be om största möjliga tystnad.
  Hon berörde mig djupt när hon pratade om våld i nära relationer.

 5. Jag skulle vilja höra Ove rytter prata. Om hur han startade “fitnesstrenden” här i Sverige och hur många projekt han varit involverad i att få Sverige mer hälsoinriktat och skapat möjligheter för många människor att starta upp inom fitnessbranschen

 6. Hej!

  Jag skulle gärna vilja höra Lars Bohm från Hallstahammar. Ett liv fullt av anekdoter och fantastiska upplevelser, fina som fula. Krossade hjärtan och ömma stunder i vackra solnedgångar. Lars Bohm har upplevt allt.

 7. Hej.
  Jag skulle vilja höra Lars Bohm från Hallstahammar sommarprata om livets alla svängningar och vedermödor. Det Lars varit med om skulle kunna fylla en hel boktrilogi.

 8. Hej
  Jag skulle vilja höra Ewa Wigenheim. Jag har precis läst hennes nya bok Från ABBA till munkarna i Loas och blev totalt fängslad av hennes livsöde. Hon lyckades ju en av pophistoriens största bedrift och lyckades ena ABBA att säga ja till ett museum. Sedan ville hon bidra till en bättre värld och reste till Laos för att utbilda buddhistiska munkar i engelska. Jag har även hört henne som föreläsare och hon är en fantastisk berättare. Ta henne! Hennes webbplats är http://www.wigenheim.se

 9. Skulle vara på tiden att Veronica Hedenmark kunde få vara sommarpratare i sommar.
  Hon betyder väldigt mycket för många.
  Tror inte hon behöver någon presentation

 10. Jag vill höra Jenny Eriksson. Hon berättar och sprider kunskap .Jenny använder sin erfarenhet till något gott. Hon når ut med sin kunskap och erfarenhet. Hon berättar på ett gripande sätt hur det är att vara ung anhörig till en demenssjuk förälder.

 11. Hej
  Jag skulle hemskt gärna vilja lyssna på Niclas Christoffer Olsson som skrivit tre böcker om ungdomar som hamnat snett i tillvaron “Som Zlatan fast bättre” som handlar om en ung kille som får ätstörning och hur han tampas med det. Sedan “Som James Dean fast snyggare” Den handlar om självskadebeteende och den senaste boken “Air Tight” som handlar om sexmissbruk. Niclas har många strängar på sin lyra han är förutom författare även komiker/ skådespelare/ standupare En underbar påg från Skåne. Han har mycket att berätta och han är en intressant person att lyssna på. Med vänlig hälsning Helena.

 12. Hej. Jag skulle vilja vara sommarpratare själv och berätta om att vara förälder till 2 stycken heroinister som till slut dör bägge 2 till följd av missbruket. Berättelsen fokuserar på min kamp som förälder och mina barns kamp mot drogen.

  1. Jag skulle önska att du fick vara sommarpratar!! Tror det är viktigt för dagens föräldrar och ungdomar att få höra din historia. Är själv mamma till 2 pojkar.

 13. Jag vill höra Laila Tyfting sommarprata.
  Laila är bland annat inspiratör, kursledare och författare och har en stor erfarenhet av att möta och stötta alla slags människor runt omkring oss. Den senaste boken heter “Energierna avslöjar” och den avslöjar också hennes egen unika och utvidgade intelligens och emotionella rikedom. I boken finns mycket klokt, hälsofrämjande och omvälvande nyheter angående vårt sätt att leva.
  Laila står för ljus och förhoppning och därför önskar jag att många med mig får höra hennes inspirerande och äkta ordflöde i sommarprat 2016.

 14. Jag skulle vilja höra Claes Eriksson från Galenskaparna & After Shave. En klok man med många erfarenheter inom artisteriet som jag och många andra gärna skulle vilja ta del av mer.

 15. Lisbeth Carlborg, präst Stockholm. Så rolig – en riktigt ståuppare, men med mycket sanning och livskunskap bakom de vassa och många gånger fräcka skämten.

 16. Jag vill gärna anmäla mig som sommarpratare i år 2016. Vem kan jag anmäla mig till för att ge information om mig själv.

 17. Jag skulle verkligen vilja höra Peter Jöback. Han har en enorm karriär inom musikalbranschen som är värd att lyfta samt väldigt spännande! Han har ju också jobbat inom teatern sedan han var barn, vilket säkert har format honom. Skulle också gärna vilja höra Håkan Hellström.

  1. Jag skulle önskar att ni tar tillfället i akt att låta Ingegerd Sikström få komma till tals.
   En kvinna med en otrolig energi och en naturlig gåva att sprida glädje till andra.

   En sådan här kvinna bör uppmärksammas, hon har mycket att lära oss andra om hur livets olika vägar speglar dom vi blir. och ur viktigt det är att fortsätta vara positiva.

   Jag tipsar er om att titta in på hennes hemsida
   http://www.levglad.se

  1. Vi önskar höra David Stenholtz som bor i Stockholm. Han är onkolog, föredragshållare och en verklig eldsjäl för en förbättrad folkhälsa.
   Dessutom vore det en stor glädje för många att få lyssna till teologen och författaren till många böcker Peter Halldorf från Bjärka Säby. Han tilldelades förra året Konungens medalj av 8:e storleken för sina insatser inom ekumeniken.
   Den tredje som alltid är mycket uppskattad att lyssna på är teologen och författaren Tomas Sjödin från Göteborg.
   Med vänliga hälsningar
   Grete Lindqvist

 18. Jag vet att Elaine Eksvärd är en mycket upptagen föreläsare, men det vore helt fantastiskt att få höra henne berätta! Hon ger röst åt de barn som har det allra svårast i vårt samhälle. Ett ämne som behöver lyftas mycket oftare.

 19. Hej! Jag skulle vilja höra Elsa Agelii prata i Sommar 2016. Elsa är aktiv textilkonstnär med stora framgångar. Hennes engagemang i aktuella samhällsfrågor är stort. ” Jag är aktivist”, säger Elsa själv. Hennes projekt Mahila – stöd till flickors skolgång. Att få flickorna att brodera för att skaffa pengar till sin skolgång och för ett bättre liv.
  Elsa är också grundare av Täcklebo Broderiakademi, Det fria broderiets ivrigaste förespråkare. Jag tror att många skulle uppskatta att höra henne berätta om aktivism, broderi och engagemang i världen.

 20. Jag skulle vilja höra Elaine Eksvärd. Elaines berättelse om sin barndom kan få fler att förstå våra utsatta barn och hur samhället sviker.

 21. Det finns många som jag skulle vilja höra som sommarpratare.
  Kalle Lind, Pamela Andersson, Ronny Eriksson, Karin Brunk Holmqvist, Claes Eriksson, Robert Gustafsson, Olof Wretling, Lars Lerin, Jill Johnsson, Mark Levengood, Jonas Gardell, Jan Sigurd, Krister Claesson, Håkan Jäder, Babben Larsson, Stefan Sundström, Birgitta Andersson, Carina Lidbom, Håkan Hellström m.fl.

 22. Jag vill höra Gunnel Hedman Forsberg sommarprata. Hon och hennes käraste driver Sandvikens Fjällgård AB uppe i fjällvärlden.
  En av hennes käraste fritidssyssla är att fiska , hon får ofta napp av röding.
  Jag har med stor behållning läst hennes blogg i Västerbottens kuriren och hennes små berättelser på Facebook från hennes barndom. Det är alltid trevligt att få höra någon ganska okänd person som sommarpratare.
  jag tror att hon skulle verkligen passain för hon har mycket att berätta om.

 23. Jag vill gärna höra Gunnel Hedman Forsberg, Sandviken i Arjeplog kommun. Driven och duktig entreprenör som lämnade ett välbetalt arbete för att arbeta som turistvärd i lappmarken.

 24. Jag skulle verkligen vilja avnjuta ett sommarprat med någon av medlemmarna i Galenskaparna och After Shave i sommar. Härliga människor med ofattbara erfarenheter inom artistlivet som hörs alldeles för sällan.
  De jag helst vill höra är alltså:
  Anders Eriksson
  Knut Agnred
  Claes Eriksson
  Jan Rippe

  Bara att ni väljer. 😉

 25. Folkloristen Tora Wall, som hörts i Vetenskapsradion Forum om fantasi och folktro i vår

 26. skulle vilja höra Tomas Sjödin sommarprata. En varm och klok man som ger tröst med sina ord.

 27. …en självklar sommarpratare, och oj vad alla skulle bli oroliga för vad som skulle kungöras…på ett giftigt men intressant sätt, en vass penna i en annan form, hästfolkets hjälte och skräck. Bakgrund från de flesta hörn av hästvärlden, etablerad hästsportjournalist utan att vara fackidiot, jobbar ideellt för hästfolk som råkat illa ut och behöver ombud i både försäkringsärenden och tingsrätt, god vän med den seriösa delen av hästvärlden och veterinärkåren, räddar gratis hästar i nöd både med en vass penna och massor av kompetens förutom vass tunga som även får beslutsfattarna att stundom byta fot…resor över stora delar av hästvärlden, snart en tjock ny bok…hundratals reportage, bildarkiv, presskort, författare, erfarenhet från vet.klinik, trav-galopp-ridsport…utbildar ungdomar vid en hästprofil under skoltid och många timmar på trav-galoppbanor och alla sorters hästaktiviteter övrig tid…har haft Rod Steward till bordet hos Sheik Mo i Arabemiraten, träffat Monty Roberts, Klaus Hempfling, Varit gäst hemma hos Lorenzo, sultanen av Oman och många andra storheter i hästvärlden…och haft ett händelserikt liv även utanför stallet…som vet.assistent i många år, med foto&press i Hästsportens hus, som ung i London och Paris…fikat och liftat med Hells Angels…sparat Mick Jaggers fimp med läppstift på i många år…dansat på gayklubbar och sjungit här kommer Pippi Långstrump i Gobi öknen som gäst hos tvättäkta beduin…räcker det?

 28. Lena Philipsson! Har säkert massor med härliga anekdoter men också en del mörka berättelser.

 29. Håkan Hellström
  Jenny Alversjö
  Laleh
  Steffo Törnqvist
  Lillbabs
  Malin Berghagen

 30. Britt wimarsson stand up komiker och Programledare på Radiowix lokalradio Valdemarsvik och Västervik med omnejd

 31. Hej
  Skulle vilja höra Hedenmark Hallgren som spelar in pod och föreläser om livet som handikappade mammor med personlig assistans
  Mkt intressant och givande hur deras liv är med barn och personlig assistans

 32. Rolf-Gunnar Karlsson som jobbar inom alternativmedicin och med att höja energinivårena i världen.

 33. Jag vill höra Dr Rolf Gunnar Karlsson som sommarpratare.
  Han har så mycket information som han kan dela till människor.

 34. Jag skulle gärna vilja höra Lars Lerin igen i sommarpratarna. Han berättar bra, så att man verkligen lever sig in.

 35. Jag vill gärna höra Rolf-Gunnar Karlsson, läkare, författare, specialist i traditionell kinesisk medicin och en fantastisk människa. Med stor människokännedom och mycket ödmjukhet skulle han med sina erfarenheter väcka många tankar och inspirera många människor.

 36. Hej! Vill höra Jonas Colting, triatlet, prata om kost, hur vi håller oss friska och mår bra.

 37. Det er et tag sedan Tomas Andersson Wij, sommarpratade.
  Det er høg tid for han igjen, tycker jag.
  Max von Sydow, er en annan jag håppas å få høra sommarprata denna sommaren.

 38. Hej! Vill höra Jing Wu, som är synskadad proffsmusiker och tidigare paraolympiker. Hon bor sedan 8 år i Sverige och är en inspirerande och en fantastik människa.

 39. En tjej som heter Therese Carlsson, överlevt 10 år som anorektiker, idag lever hon en ständig kamp mot bipolär sjukdom och panik ångest. Trots detta har hon pluggat på högskolan, har ett fast jobb och vägrar låta sjukdomarna segra över henne

 40. Jag vill höra någon av malexandermördarna. De är förvisso inte lika brottsligt belastade som tidigare års sommarpratare, Annika Östberg, men det kan nog bli intressant ändå!

  Annars skulle Avpixlat-journalisten Mats Dagerlind vara intressant.

  Eller vänta lite, ingen av ovanstående passar in i vänsterradion ni driver….glöm att jag skrev något, betalar ändå ingen licens för smörjan.

 41. Gärna någon icke känd , snarare någon okänd “juvel” som varit med om lite udda händelser.
  Jag har ett namn men skriver det inte här, med tanke på den personens intrigitet.
  Men jag lovar han har massor med äventyr att berätta om.

 42. Ingegerd Sikström är en ny föreläsare som pratar om hur hon från att varit mobbad under grundskolan har blivit en person som delar med sig av sin livsglädje och gärna ger sina vänner stöd. Ingegerd kan vända det mesta till positivt och lärande och ser livet som en härlig resa som det gäller att ta vara på.

 43. Jag skulle vilja höra David Helenius igen ! Hans program för några år sen var det mest roliga o rörande program jag hört !! Man hade ett leende på läpparna hela programmet igenom!

 44. Botten av Bianca och Tiffany Kronlöf att inleda sitt sommarprogram med en rad skämtsamma ordlekar där att “sniffa kokain ur min pappas rövhål varje dag innan jag gick till dagis” var en av dem. Arbetar själv som frilansjournalist på Göteborgs Posten som kåsör sedan 26 år, där humor är ett viktigt. Jag tänker att systrarna Kronlöf är unga, slår in öppna dörrar med att skämta om röv – lite bajshumor – och knark, men för mig blir det ett obehagligt steg in på ett fält där mäns/ pappors villkor styr och normaliserar äckliga handlingar flickor får utstå. Lättare att gå med på saker som man först skämtat om ett tag, allt trubbas av. OK, var och en får stå för sina egna fantasier, men mina går i riktningen övergrepp och kvinnoförnedring. Att man som kvinna sedan själv går in och skämtar på samma arena är bara korkat.
  Sann humor är något annat än effektsökeri. Den är varm, smart och ganska komplex och varar dessutom länge.

  Jag och många med mig blev illa berörda. Eller snarare beklämda. Hur kan man kalla sig komiker i detta läge?

 45. Jag har lyssnat på systrarna Kronlöfs sommarprogram tisdag 5 juli. Sett mot bakgrund av den senaste tidens våldtäkter och sexuella trakasserier i samband med olika festivaler i sommar, kan sådana här slipprigheter som systrarna Kronlöf ger uttryck för förstärka intrycket att kvinnor är sådana, de förtjänar inte bättre. Jag tänker främst på orden “sniffa kokain ur min pappas rövhål varje dag innan jag går till dagis”.

  De här yttrandena kom inte till i ett visst sammanhang utan bara för att provocera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SR P1 kl. 13.00-14.30 / Repris vardagar kl 22.30, helger kl 22.05.