Måndag 8 augusti 2016 kl 13.00 sommarpratar Alexander Bard.
Föreläsare och rådgivare för nystartade så kallade startup-bolag och vid digitalisering av etablerade företag, myndigheter och organisationer.
Drivande kraft bakom grupperna:
- Army of Lovers,
- Vacuum,
- BWO och
- Gravitonas.
Enbart Army of Lovers har sålt mer än sju miljoner skivor. Har suttit i juryn för tv-programmet Idol.
Alexander Bard har tidigare varit sommarpratare 1990 och 2002.
Läs mer på Sveriges Radios hemsida (öppnas i en ny flik).
Jaha du Alexander . Det är svårt att vara divid när man förnekar sin egen individualism. Du kallar dig för filosof men den mest grundläggande insikten har du ej tagit till dig. Det du ser där ute är en spegel till dig själv . Jag lyssnar på ditt offerskap över alla dessa offer som finns därute, du verkar vara självblind du hör ej din egen klagan över de klagande
Du talar i början om dig själv med en tydlig ( omedveten förmodar i ditt fall) alltså med en tydlig ådra av narcissism. Denna personlighetsstörning tycks du vara mycket störd över
Jag förmodar att allt läsande av det stora tänkarna du studerat behöver integreras på en djupare nivå inom dig.
Du talar mycket om att ta ansvar över sina liv . vilket är bra. men så helt plötslig säger du att det behövs gruppledare som tar över ansvaret för dom svaga individerna hm och samtidigt vill du att människan ska vakna upp ur slavmentaliteten hm ….. Ja men det var i fall underhållande att lyssna till dig .
Uppblåst och självgod. Snackepelle. Urtrist, dessvärre. Sämst hittills. Mycket att lära av Magnus Ugglas fantastiska monolog.
Lysande och briljant!
Tycker att det var spännande och intressant.
Här har vi Kejsarens nya kläder i modern version!
Raljerande med ett explicit västerländskt, trångt och immigt cyklop i pannan framför han sin profetsia. Den stinker av härskarteknik kryddad med nyord, titlar, årtal och namnedropping som dessvärre fått flera av lyssnarna att storögt och okritiskt imponeras. Tyngdpunkten ligger initialt på att raljera över Sommar i P1s kulturtanter till lyssnare för att vid nästa utandning förlöjliga användarna på sociala media. Nu har tiden kommit ikapp och användaren har blivit folkligt, detta föraktas av Bard, han ser dem självupptagna offer och biter därmed sig själv i svansen i egenskap av sk early adapter och åsiktsmaskin i alla tänkbara digitala media. Han påstår sig skapa ett nytt format för programmet ,”en förutsättning för att ställa upp”, men har glömt att göra research. Bard bjuder in en side kick, tillika ryggdunkande kamrat, i något de kommit överens om är en dialog … I sin kristallkula ser filosofen Bard ett paradigmskifte; samhällets olycksbarn, dvs att narkomanerna och sexarbetarna kommer att bli de vi lyssnar till i framtiden, de kommer att ta makten. Vad han baserar denna fina tanke på utvecklar han inte men vi förstår att han försökt vända på pyramiden. Återigen befinner sig den akademiske, urbaniserade, “kreative och banbrytande” Bard i västvärlden. I hans universum finns inte evolutionen eller mångfalden. Han pratar om vår tid, om dataåldern men framstår som ignorant och ointresserad av att lyfta fram att den globala tillgången av internet gör att alla, oavsett vem du är eller var i världen du befinner dig, i realtid kan ta del av globala händelser som t ex miljödebatter. Klimatförändringarna, vår tids största hot, tvingar industri och jordbruk till ett radikalt och långsiktigt nytänkande som inkluderar människan och miljön, inte bara ekonomisk tillväxt. Inte heller nämner han frammarschen av de kvinnliga egenföretagarna som lever och verkar i fattiga utvecklingsområden. Verksamheter som möjliggjorts via Mikrolån och som ger dessa kvinnor inte bara självförsörjning och finansiella medel till högre studier för deras barn, det ger dem även självförtroende och makt att bryta rigida och patriarkala samhällsstrukturer. Följaktligen nämner han inte heller att analfabetismen i de fattigaste länderna sjunker. Den nytänkande filosofen Alexander Bard berättar ödmjukt att han som filosof bara ställer frågorna men behöver inte ha svaren eller stå fast vid sina åsikter. Det är det som är det fina med att vara filosof tycker Alexander. Tänk på det du som lät dig förföras.