Sommarpratare

4 juli 2016 – Gloria Ray Karlmark

Rösta och ge ditt omdöme.

Måndag 4 juli 2016 kl 13.00 sommarpratar Gloria Ray Karlmark.

En av nio afroamerikanska elever som 1957 försökte, och till slut lyckades studera på den helvita Little Rock Central High School. Händelsen blev ett av startskotten för den amerikanska medborgarrättsrörelsen.

Lyssna på programmet

Läs mer på Sveriges Radios hemsida (öppnas i en ny flik).

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

5 reaktioner på ”4 juli 2016 – Gloria Ray Karlmark”

  1. Vilket fantastiskt sommarprogram! En enastående stark historia och därtill kloka, lärorika och tänkvärda reflektioner. Jag hade egentligen inte alls tid att lyssna på programmet, men kunde helt enkelt inte slita mig. Nu har jag fått ny energi till arbete för integration och mot främlingsfientlighet. Varmt tack!

  2. Jätteintressant och väldigt akuellt i dagens Sverige trots att det utspelade sig på andra sidan atlanten för 60 år sedan. Fick en väldigt skrämmande och detaljerad inblick i hur det var att leva under dödshot och förtryck. Vilken fantastisk och stark kvinna hon är. Tack SR!

  3. Fantastiskt intressant! Jagnjlt varje minut och kan tänka mig att lyssna mer än en gång. Tack!

  4. En otroligt intressant och medryckande sommarvärd, värd all beundran. Tyvärr ett fortfarande aktuellt ämne. Fick en ordentlig påminnelse om hur en nära väninna till mig haft det under sin uppväxt i Alabama, född samma år som Gloria Ray Karlmark. Ett fantastiskt program, värt att lyssna till igen. Från mitt hjärta: Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *