Sommarpratare

1 augusti 2016 – Iman Aldebe

Rösta och ge ditt omdöme.

Måndag 1 augusti 2016 kl 13.00 sommarpratar Iman Aldebe.

Iman Aldebe är en nyskapande kläddesigner vars haute couture-turbaner säljs i Paris, Dubai, Stockholm och New York. Arbetar med att modernisera det muslimska modet och föra ut det till en bredare publik. Har även formgivit den slöja som nu är en del av den officiella svenska polisuniformen och har designat arbetskläder för muslimska kvinnor inom militären, sjukvården och brandkåren.

Läs mer på Sveriges Radios hemsida (öppnas i en ny flik).

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

10 reaktioner på ”1 augusti 2016 – Iman Aldebe”

 1. Fantastiskt, roligt, tänkvärt och underhållande program av dej Kicki. Jag beundrar dej!!!

 2. Förmodligen årets mest inkvoterade sommarpratare.

  Om man går igenom listan över årets sommarpratare så finns det gott om exempel på personer som på olika sätt bidragit till samhället av idag. Vi finner t ex företagsledare, idrottsmän/kvinnor, författare vetenskapsmän/kvinnor samt övriga kulturpersonligheter med en minsta gemensam nämnare. De har samtliga inom sitt gebit lyckats att åstadkomma en beröring som kan vara dels känslomässig, ekonomisk eller till och med livsviktig för en stor del av befolkningen i Sverige.

  Dagens sommarvärd är en ung kvinna som läst till jurist vilket i sig kan te sig som imponerande men knappast tillräckligt för att placera sig som sommarvärd. Hon är sedan några år tillbaks företagare med den bedriften att hon ,enligt företagsfakta, lyckats med att hittills inte anställa någon. Känns inte heller som en anledning att fritt få orera under 90 minuter i P1. Hennes största bedrift är att vara född in i en muslimsk familj och mest känd är hon för att försöka profitera på den mest klassiska symbolen av manligt förtryck, slöjan. Hade det inte varit för Sveriges Radios agendasättande, så hade aldrig någon som inte är kvinna och muslim kvalat in i startfältet som sommarvärd 2016. Dagens program blev mest en 90 minuter lång reklamradiosession över en enskild persons försök till företagande.

  1. Håller med fullständigt.
   Lyssna istället på Sara Mohammad, det ger ett intressant och aktuellt perspektiv på muslimskt “mode”.

   Jag försökte men orkade inte lyssna klart.

   1. Anna jag stängde också av denna arroganta kvinna
    totalt omedveten eller struntade hon helt i det förtryck som slöjan symboliserar. Jag skrev en kommentar om detta som inte fick vara med.

 3. Jag tänker inte ens lyssna på detta sommarprat och slösa 90 minuter på någon som väljer att framhäva, normalisera och popularisera den kvinnoförtryckande slöjan.

  Nej tack! Uppmuntra inte unga kvinnor till att förminska sig själva genom att dölja sitt eget hår. För vems skull behöver man göra det?

 4. Var mycket intressant .Iman fångade min uppmärksamhet .hon är ärlig stark och framgångsrik kvinna samt hon är förebild för många tjejer och kvinnor .Iman Lycka till

 5. Iman Aldebes sommarprat är rolig, underhållande, utbildad jurist och entreprenör och är en förebild många. De som endast ser på hennes yta att hon är beslöjad och är muslim ch inte på att hon är assimilierad och en person som sätter Sverige på kartan är olyckligt. lycka till Iman Aldebe

 6. Sååå BRA!! årets sommarpratare definitivt! så glad att det finns någon som får en att skratta och inse att det går att ta sig fram i livet trots svårigheter. Iman Aldebe är en defintion av en kvinnlig Zlatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *