Sommarpratare

22 juli 2016 – Sara Mohammad

Rösta och ge ditt omdöme.

Fredag 22 juli 2016 kl 13.00 sommarpratar Sara Mohammad.

Sara Mohammad är grundare av, och ordförande i, föreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) som arbetar mot hedersrelaterat våld. Misshandlades och dödshotades av sin bror när hon inte ville gifta sig och flydde från sin familj när hon var 17 år.

Lyssna på programmet

Läs mer på Sveriges Radios hemsida (öppnas i en ny flik).

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

27 reaktioner på ”22 juli 2016 – Sara Mohammad”

 1. Vilket mod!! Vilken hjältinna! Jag skäms över att vi inte har kommit längre för att stoppa förtrycket av kvinnor från hederskulturer!! Fortsätt kampen, du har många med dig och det borde våra politiker ta till sig!!

 2. Mycket berörande sommarpratare. Sara står upp för de svaga kvinnorna och hedersförtryck bl a. En fantastisk kvinna med stort mod.

 3. Årets viktigaste sommarprogram. Ställ upp de också för alla,tusentals tjejer. Gå med i GA Psom lider under hedersförtryck och klanvälde även hör i Sverige. Kräv att regeringen resolut sätter stopp för detta förtryck som av de naiva kallas kultur. Gå med
  GAPF.
  i

  1. Fantastiskt att de finns sådana tjejer som du Sara jag blev rörd av din berättelse. Lycka till i din kamp mot förtryck /Gun

 4. Fantastiska 90 minuter om viktiga saker som många ännu blundar för. Borde vara obligatoriskt för alla att lyssna på Sara. Det går inte längre att förneka detta, vi måste lyssna och lära av de med erfarenhet. Människor som lever i och med detta måste få vår hjälp. Tack Sara. Tack för att du orkar berätta. Det var en känslosam resa.

 5. Ett fantastiskt bra sommarprogram, det bästa jag har hört. Beundrar verkligen Sara. Vilket mod, vilket engagemang.

 6. Stort tack Sara ❤️ Du har inspirerat mig att fortsätta engagera mig för jämlikhet, rättvisa och äkta solidaritet. Sverige har en lång historia som lett oss till där vi är idag vad gäller ovan frågor.
  Aldrig att vi backar på detta! Aldrig skall religion, intolerans eller förtryck få mer makt i Sverige igen.
  Tvärtom skall mer människor kunna leva i frihet, bidra till samhället och sig själva och sina närmaste.
  Aldrig skall Sverige eller svenskar styras av religion. Aldrig skall vi acceptera övergrepp eller intolerans. Aldrig.
  Tack Sara för att du har gjort mig uppmärksammare än innan att det smygs in beteenden och ageranden i Sverige som går mot både Svensk lag och rådande svenska normer.

  Du har mitt fulla stöd och jag skall göra vad jag kan här i Göteborg i dessa viktiga samhällsfrågor.

  Varma hälsningar Caroline Thelning

 7. Sara, du är fantastisk! Det borde vara obligatoriskt för alla beslutsfattare att lyssna på ditt sommarprat. Tack för att du delar med dig

 8. Stark, modig och fantastik kvinna. Hoppas att många som inte förstår religiöst och patriarkalt förtryck, lyssnade på Sara. Släpp fram henne mer i medierna, hon behövs.

 9. Sara är en av de modigaste och osjälviska människor jag känner till. Föreningen GAPF gör stor skillnad genom att bekämpa hederskultur.
  Saras egna hemska erfarenheter av religiöst och patriarkalt förtryck upplever 1000-tals unga kvinnor i dagens Sverige. Vilket enormt slöseri det är att dessa fantastiska unga kvinnor inte får studera vidare eller gå in i ett kvalificerat yrke.

 10. Vi måste lyssna på Sara, Vänstern och MP måste överge identitetspolitiken och fokusera på att skydda kvinnorna.

 11. Tack Sara för att du delar med dig av dina erfarenheter
  Du behövs! Patriarkatet Sverige har mycket att lära av dig
  alla stjärnor lyser för dig

 12. Tack för att du lyfter religionens förtryck av kvinnor och pekar på hur slöjan faktiskt är just ett förtryck och inte alls samma sak som religionsfrihet utan vad det verkligen handlar om, att det förminska kvinnor och sexualiserar unga kvinnor.
  Varför skulle någon kvinna, oavsett religion, behöva DÖLJA någon del av sig själv överhuvudtaget??

  Nej kvinnor ska inte behöva dölja någon av sina kroppsdelar för att ha samma rättigheter som män. Det är snarare något som män behöver jobba med, låt kvinnor ha rätt över sin egen kropp på alla sätt och förminska oss inte.
  Har du som man svårt att behärska dig själv om du ser en kvinna vars kropp inte är helt täckt av tyg så är det hos dig problemet ligger, inte kvinnan.

 13. Tack för ett superbra och spännande sommarprogram och mycket intressant berättat. Informativt och såå bra kämpat av dig! ????

 14. Så viktigt ämne! Och tack Sara för ditt fantastiska sommarprogram! Fortsätt din viktiga kamp, jag hoppas att hela riksdagen lyssnade på vad du hade att säga.

 15. Vilket fantastiskt sommarprat! Känslosamt men absolut ingen snyfthistoria. Sakligt, informativt och begripligt. Du ger oss en inblick i hedersförtyck från flera horisonter. Tack! !

 16. Tack för att Du finns ! Detta program borde vara obligatoriskt att lyssna på inom skola för såväl personal som elever .
  Det är en skam att barnäktenskap för skyddslösa minderåriga existerar i vårt land ! Politiker skärp er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *