Sommarpratare

25 juni 2012 – Christina Lampe-Önnerud – Batteriuppfinnare, global entreprenör

Rösta och ge ditt omdöme.

Presentation:

”Startade bolaget Boston Power i garaget och har sju år senare 500 anställda som levererar miljövänliga batterier till bärbara datorer. Doktor i oorganisk kemi som fick sitt första patent redan under studieåren.”

>> Läs hela presentationen på Sveriges radios hemsida.
Där kan du även höra programmet i efterhand eller ladda ner som podradio och MP3. Vi rekommenderar att lyssna på sommarpratare när man kör bil, ett bra sätt att hålla sig vaken!

Recensioner av Christina Lampe-Önnerud som sommarpratare 2012:

GP – Göteborgs posten

”Okej, lite elakt. Men fördomarna säger låga odds på tråkigt, när första entreprenören väl gör entré i årets Sommar. Slagen på förhand alltså? Nja. Batteriinnovatören Christina Lampe-Önnerud gör ju precis det hon ska, och berättar om flickan som en gång lämnade kemilåda och bandomshem i Ludvika för en framgångsrik forskar- och företagarkarriär i Boston.”
Läs hela recensionen på gp.se.

HD – Helsingborgs dagblad

” Innovatör, entreprenör och batteriälskare. Så presenterar sig Christina Lampe-Önnerud med glättig röst. Och visst älskar vi väl våra entreprenörer? En self-made-woman eller -man som kämpat sig upp från ingenstans, på tvärs mot all klassproblematik i världen och till evig ära för alla liberaler som menar att i slutänden så hänger ju allt på den enskilde individen.”
Läs hela recensionen på hd.se.

Aftonbladet

”Hon har utsetts till årets svenska kvinna och ­hennes idéer används av NASA. Men. Nittio minuters batteri­prat från Christina Lampe-Önnerud kändes inte ­särskilt spänningsfyllt. Christina Lampe-Önnerud är en fascinerande ­person. Hon startade sitt företag i ett garage och har i dag 500 anställda.”
Läs hela recensionen på aftonbladet.se.

Musiken i programmet:

Här följer Christina Lampe-Önneruds låtlista över de låtar som hon spelade som sommarpratare.


Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *