Sommarpratare

26 juni 2012 – Jo Nesbø – Författare

Rösta och ge ditt omdöme.

Presentation:

”Ligger bakom boksuccén Huvudjägarna, som också filmatiserats. Finansanalytiker och börsmäklare som sadlade om. Romandebuterade med Fladdermusmannen 1997 och är framförallt känd för sina kriminalromaner om kommissarien och enstöringen Harry Hole.”

>> Läs hela presentationen på Sveriges radios hemsida.
Där kan du även höra programmet i efterhand eller ladda ner som podradio och MP3. Vi rekommenderar att lyssna på sommarpratare när man kör bil, ett bra sätt att hålla sig vaken!

Recensioner av Jo Nesbø som sommarpratare 2012:

GP – Göteborgs posten

”Det börjar med en fotboll på en tom skolgård. Kompisarna är på semester just när gräset är perfekt på planen i Molde på norska Vestlandet. Den norske deckarförfattaren Jon Nesbø tar i sitt första Sommarprogram oss tillbaka till 70-talets somrar. Som jobbet på läskfabriken, när han var så upptagen med f-ackordet till en Springsteenlåt att 48 backar med ananasläsk drog rakt upp i taket.”
Läs hela recensionen på gp.se.

HD – Helsingborgs dagblad

”Å ena sidan är den första frågan given: Behöver vi importera deckarförfattare från Norge till sommarpratare? Jag hade till exempel gärna hört vad Jan Arnald eller Inger Frimansson har att säga. Å andra sidan: Jo Nesbø tillhör sedan dryga decenniet de verkligt viktiga kriminalromanförfattarna och det han pratade om var välplanerat upplagt.”
Läs hela recensionen på hd.se.

Aftonbladet

”Det är juni. Det regnar. En norsk författare pratar i radion. Det är sommaren 2012 – det är alla somrar – det är ingenting speciellt. Det är helt jävla fantastiskt. Man vill ju inge människorna någon slags känsla. Det spelar egentligen ingen roll vad känslan är. Det spelar ingen roll om man blir älskad, beundrad, fruktad eller föraktad.”
Läs hela recensionen på aftonbladet.se.

Musiken i programmet:

Här följer Jo Nesbøs låtlista över de låtar som han spelade som sommarpratare.


Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *