Sommarpratare

21 juni 2014 – Jason Diakité

Rösta och ge ditt omdöme.

Presentation:

En av Sveriges mest folkkära hiphopartister. Fick förra året pris utdelat i riksdagen för sitt arbete mot rasism av 5i12-rörelsen. Debuterade 2000 och fick sitt stora genombrott några år senare med Alla vill till himmelen. Belönad med en rad priser, däribland flera P3 Guld-statyetter och Grammisar. Har varit programledare för Musikhjälpen, P3 Hiphop ochJasons spellista i P3. Artistnamnet kommer från staden Timbuktu i Mali, där hans pappa har sina rötter. Drömde om att bli börsmäklare när han var liten.

>> Läs hela presentationen på Sveriges radios hemsida.
Där kan du även höra programmet i efterhand eller ladda ner som podradio och MP3. Vi rekommenderar att lyssna på sommarpratare när man kör bil, ett bra sätt att hålla sig vaken!

Recensioner av Jason Diakité som sommarpratare 2014:

GP – GÖTEBORGS POSTEN

“Att Jason Diakité har talets gåva är ingen nyhet, men i sitt sommarprogram har han slipat sin retorik till en diamant som skiner bortom riksdagens salar. Han talar med en självklar auktoritet utifrån ett manus så välskrivet att det inte i en endaste formulering finns ens ett sandkorn som skaver.”
Läs hela recensionen på gp.se.

HD – HELSINGBORGS DAGBLAD

“Jag blir djupt imponerad över Diakités klarsyn och förmåga att vända förtryck och möten med rasister till motstånd och insikter, till en vilja att förändra. Att han orkar vända deras hat till styrka och medvetenhet. Diakités ord, tänker jag, borde ge varenda rasist kopparslagare året runt. Det minsta man kan begära är att den som är dum i huvudet åtminstone ska ha rejält ont i det.”

Läs hela recensionen på hd.se.

Svenska dagbladet

“Timbuktu blottlade i sitt program rasismens kompromisslösa ansikte. Han berättade om hur han tvingas fundera på hur mörkheten i hans barns hy kommer att avgöra hur de bedöms och om de kommer att kallas tredje generationens invandrare.”
Läs hela recensionen på svd.se

Musiken i programmet:

Här följer Jason Diakités låtlista över de låtar som han spelade som sommarpratare.


Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

En reaktion på ”21 juni 2014 – Jason Diakité”

  1. Jason Diakites sommarprat var helt fantastiskt. Vilken otrolig insikt han har om fördomar och hans sätt att förmedla det borde få varenda sverigedemokrat på fall.
    Tack Jason, You are bright light in a tired world.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *