Sommarpratare

17 juli 2017 – Linnéa Claeson

Rösta och ge ditt omdöme.

Måndag 17 juli 2017 kl 13.00 sommarpratar Linnéa Claeson.

Linnéa Claeson är handbollsspelare och opinionsbildare som fick nog av sexuella trakasserier på nätet och började göra motstånd offentligt. Bemöter via sitt Instagramkonto Assholesonline kränkningar med humor som vapen. Genomslaget är enormt med över 200 000 följare.

Mitt program kommer handla om rasism, porr, våldtäktskulturen och vad i helvete vi ska göra åt det. Och så kanske lite om handboll.

Lyssna på sommarprataren


Du kan förhandslyssna redan på morgonen från kl 07.00 den aktuella sändningsdagen (dock med förkortad musik).

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

7 reaktioner på ”17 juli 2017 – Linnéa Claeson”

 1. Jag uppskattar att Linnea har drivkraften att arbeta stenhårt mot sexuella trakasserier, våldtäktskulturer, härskartekniker och vårt fortfarande ojämställda samhälle. Hon har många kloka tankar som jag också ställer upp på. Men, jag hade gärna hört henne konfrontera också andra obehagliga sanningar, nämligen vilka som utgör majoriteten av våldtäktsförövarna. Då hade programmet fått större balans.

  1. Vilka utgör majoriteten då, menar du? För du tänker väl inte sjunka så lågt att du antyder att du är rasist? Nej håll med Linnea bara och håll tyst om du vill vara rasistisk.

   1. Du ska inte kalla mig saker och söka tysta ned mig. Det är väl just sådant som Linnea Claeson kämpar mot (!). Jag har lyssnat på hennes program, det kanske inte du har gjort. Jag reflekterar över vad jag hört i programmet, men också över det som inte hörs. Mycket av vad hon säger håller jag med om, men det är viktigt, om man säger sig kämpa mot våldtäktskulturer att man inte samtidigt, direkt eller indirekt, gör förövarna till offer, och det är också viktigt att man tar reda på fakta och håller sig till det, även om det är obehagliga fakta. En våldtäkt är en våldtäkt, och kan aldrig ha förmildrande omständigheter – någonsin. Du gör inte heller precis Linnea Claeson en tjänst genom att tvinga andra att ‘hålla med henne bara’. Tror inte heller det är sådan simpel support hon önskar sig, hon verkar vara mer intelligent än så.

    Det här forumet kring sommarprogram har hittills haft en trevlig ton, och alla reflekterar över just sommarprogrammens innehåll och sommarpratarna, var och en på sitt sätt, smaken är ju som baken, och det är väl tur att vi alla kan tycka olika, tråkigt vore det annars. Men din kommentar var ägnat som ett personligt påhopp och avsett att såväl tysta ned, som att tvinga en annan person till att hysa samma åsikt som dig. Att bli kallad olika saker och bli etiketterad, det hör inte hemma här. Det är en ovanligt korkad härskarteknik och det som är tragiskt är att det kan vändas mot sommarprataren själv om det vill sig illa, och det var väl ändå inte avsikten (eller var det kanske just det?).

 2. Instämmer till fullo!
  Dock, bland alla kloka tankar den vanliga spankingen; aldrig
  att förglömma och alltid too much.
  Nå, Linnéa är ung och kanske är det synd att det går över..

 3. Bästa sommarprataren hittills! Lyssnade med både min man och barn och jag är glad att tjejerna fick höra detta viktiga budskap. Tack Linnea!

 4. Nej, vad konstigt!!
  Upptäcker att min kommentar flyttats och placerats under Åsas, skriven ett dygn efter min och då får min kommentar en helt annan betydelse. Det är alltså ANNMARIE jag instämmer till fullo med, ingen annan. Rätt ska vara rätt.
  Att det fortfarande är så känsligt…
  Och Åsa – detta är väl ändå ingen politisk arena; väl magstarkt att peka ut andra kommentatorer som rasister, även om ordet för länge sedan spelat ut sin roll.
  F.ö. finns en synnerligen besk kommentar, undertecknad
  Liudmila, placerad på annat ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *