Sommarpratare

16 juli 2017 – Anders Arborelius

Rösta och ge ditt omdöme.

Söndag 16 juli 2017 kl 13.00 sommarpratar Anders Arborelius.

Biskopen Anders Arborelius Sveriges förste kardinal som formellt utses den 28 juni i Peterskyrkan i Rom. Biskop i Stockholms katolska stift.

Lyssna på sommarprataren


Du kan förhandslyssna redan på morgonen från kl 07.00 den aktuella sändningsdagen (dock med förkortad musik).

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

7 reaktioner på ”16 juli 2017 – Anders Arborelius”

 1. Man är nyfiken på den ofrivillige och vänlige kardinalen, men
  så mycket mer får man inte veta i programmet. Mycket tal om sex dock. Hade uppskattat om katolska kyrkans mörka historia med övergrepp hade tagits upp. Tyvärr är inte det ämnet mindre aktuellt pga att det är sommar, semester, frid och fröjd.

  1. Nu har jag varit orättvis hör jag, Arborelius nämner faktiskt övergrepp. Jag hade lyssnat slarvigt, jag ber om ursäkt. Vilken tur att man kan lyssna flera ggr på sommarprogrammen. Hoppas dock att diskussionen fortsätter, Arborelius kan göra mycket, påverka och kräva upprättelse för offren.

   1. Ja, och inte var det mer än kanske en minut av nittio som det talades om sex… 🙂
    Mycket tänkvärt om alla möjliga svåra frågor för var och en liksom för hela världen.

 2. Det bästa. Hade inte någon särskild förväntan inför Arborelius men det var ett av de allra bästa, om inte det allra bästa sommar jag hört och då har jag ändå hört de flesta programmen i många år. Vad var speciellt? Jo, han öppnade en värld vi sällan hör talas om. Arborelius beskrev ett liv utan det vanliga “bjäfset” eller den så vanliga skrytsamheten. Inte heller var det ett “tycka synd om” program, vilket jag hört till leda i sommarprogrammen. Nej, han öppnade upp en helt ny och intressant vinkel av människan som sådan. Om ett annorlunda sätt att leva sitt liv. En medryckande, fängslande beskrivning och en resa genom okända ting. Samtidigt var det ett mänskligt och nära program. Alla kunde känna sig delaktiga, eftersom det handlade om världen sådan den faktiskt ser ut. Den finaste poängen var ju att han pekade på hur ett liv i enskildhet kan vara det bästa sättet att lära känna världen. Den meningen blir svårslagen i kommande program. Grattis SR som lyckades fånga in en så intressant personlighet! Kanske var det en blivande påve som talade i vårt Sommar i P1!!!!!

 3. Bästa sommarprataren så här långt. Tror att han har mycket att tillgå som kardinal. Bra val att ta med honom som sommarpratare. Sätt som klistrad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *