Sommarpratare

1 juli 2013 – Virpi Pahkinen, dansare, koreograf

Rösta och ge ditt omdöme.

Virpi Pahkinen, dansare, koreograf.

Recensioner av Virpi Pahkinen som sommarpratare 2013:

GP – GÖTEBORGS POSTEN
“Det finns en segdragen myt om att dansare inte pratar. Kadaverdisciplinen i balettsalen skulle ha tystat dem. Det är inte sant. I sitt Sommarprogram talar dansaren och koreografen Virpi Pahkinen med en sprittande lust till orden och en spjuveraktig humor bakom kommatecknen.”
Läs hela recensionen på gp.se.

HD – HELSINGBORGS DAGBLAD
“Det handlar mycket om rösten och tystnaden. Föga förvånande förespråkar Pahkinen långsamhet, eftertanke och kontemplation, en bromskloss för det allt snabbare snurrande jordklotet. Tystnaden är en förutsättning för det ordlösa uttrycket.

Och visst smyger sig dansen in i Pahkinens prat – mest om den rörliga kroppens funktion som förmedlare av känslor och idéer – och efteråt är det detta som stannar kvar i tanken hos mig: dansen som en möjlig ingång till kroppen som uttrycksmedel, bortom dess funktion som arbetande klädhängare. När orden klingat ut slår jag mig som på given signal ner framför datorn och börjar leta dansvideor (det finns många!) – och blir sugen på att gå på en föreställning.”
Läs hela recensionen på hd.se.

AFTONBLADET
“I sitt första Sommar tar hon oss med dit där det började, till Jyväskylä i mellersta Finland. Det var där hon om nätterna, ensam under stjärnorna, i fullmånens sken, på skridskor på den närliggande sjön skapade åttor, hjärtan och spiraler på den svarta isen.

Några dansföreställningar bjöds det aldrig på i Jyväskylä, men i gymnasiet fick hon syn på ett anslag om en kurs i modern dans – på den vägen är det.

Virpi Pahkinens Sommar är som en välregisserad dansföreställning, den tar oss med ut i världen, till Beijing och Buenos Aires, till passande, rytmiska toner, men den berör inte, den känns inte, den lämnar inga spår, varken i rymden eller i sanden på stranden, i Sommarsverige.”

Läs hela recensionen på aftonbladet.se

Musiken i programmet:

Här följer Virpi Pahkinens låtlista över de låtar som hon spelade som sommarpratare.

Lyssna på Virpi Pahkinens sommarprat igen:

 
Lyssna: Virpi Pahkinen

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *