Etikettarkiv: supermodell

30 juli 2014 – Caroline Winberg 3.75/5 (8)

Rösta och ge ditt omdöme.

Supermodell

Det fanns ingen bättre känsla än när ens agent ringde och sa “du fick det”, berättar supermodellen Caroline Winberg om glädjen att bli bokad på sina första modelljobb då hon hade flyttat till Paris för att bli modell. Det var i Paris som Caroline lärde sig att bli vuxen, tiden hon gjorde sina första misstag – och såg på löpsedlarna hur journalister och tidningar förvrängde dessa och gjorde henne skeptisk till journalister, något som är sant än idag.

Hennes resa tog henne vidare till New York där hon spatserade ut från sin första fotograferin trött och sur. Caroline såg tillbaka på den tiden och tyckte att det var komiskt att hon var mer ”bortkämd” än idag, då hon biter ihop och ligger på ett isflak i en tunn klänning eller väcks extremt tidigt på morgonen för att gå på en fitting med Karl Lagerfeldt.

Caroline Winbergs program är även en resa med hennes person – barndomschocken som gjorde att hon aldrig vill ha djur igen; att hon älskar barn men den gången hon var gravid tog hon beslutet att avsluta graviditeten – tills hon kan få det med rätt person.

Lyssna på programmet

Om Caroline Winberg

Supermodellen som är programledare för Top Model Sverige på TV3. Har varit på omslaget för modemagasin som Vogue, Elle och Damernas Värld. Har varit modell för många av världens mest kända modehus – bland andra Armani, D&G, Tommy Hilfiger, Valentino och Versace. Upptäcktes som femtonåring när hon var på väg till fotbollsträning. Hon spelade för AIK, Solna.

Mitt Sommarprat kommer att handla om allt annat än att jag blev upptäckt som modell på väg till en fotbollsträning.

Musiken i sommarprogrammet

Recensioner av Caroline Winberg som sommarpratare 2014:

HD – HELSINGBORGS DAGBLAD

Ja, kära nån, hur beskriver man Caroline Winbergs sommarprat? Det var både bra och dåligt och rätt ofta trist, i avseendet inte spännande för andra. Ett kändisliv, lamt förmedlat med anekdoter av slaget man endast berättar för den som är hysteriskt intresserad av en. Men stundtals, och på slutet, blir det plötsligt på riktigt. Winberg släpper den instrumentella genomgången av sitt liv och berättar om sin styvpappa, som hon tillägnar programmet. http://hd.se/kultur/2014/07/30/jenny-maria-nilsson-och-133/

gp – göteborgs posten

På amerikansk stockholmska tar Caroline Winberg oss till modemetropolerna. Det faller platt, trots potentiellt gripande historier.
Programledaren och supermodellen Caroline Winberg, 29, gör sitt bästa för att beröra. Med enformig ton redogör hon för livsomvälvande händelser men utan djupare analys.

En 16 år gammal Caroline Winberg startar sin modellkarriär i Paris. Hon förstår tidigt att ingenting blir bättre av att klaga. Om någon bränner dig i hårfästet eller om en designer sticker dig med en nål när du provar kläder är det inte mycket att göra något åt, lär hon sig. Sommarprogrammet känns emellanåt pinsamt banalt. http://www.gp.se/kulturnoje/1.2443588-sommar-i-p1-30-7-caroline-winberg

svenska dagbladet

“Det värsta är att jobba flera timmar med brännblåsor i pannan från en varm plattång.”

Fokus: Svensk helylletös från Sollentuna vill bli civilingenjör, men upptäcks som 15-åring och flyttar till New York där hon blir supermodell. Hennes liv kantas av sömnlösa nätter, galna fester och vänskap med världskändisar – men karriären har ett högt pris. Caroline Winbergs sommarprat handlar om hennes eget liv och karriären i den mytomspunna modellbranschen. http://www.svd.se/kultur/sommar-i-p1-2014_3680862.svd?sidan=19