Sommarpratare

Andreas Lundstedt 28 Juli

Rösta och ge ditt omdöme.

Onsdag 28 juli 2010

Ända sedan han var fem år ville artist. Drömmarna blev verklighet. Idag har han sålt över en miljon skivor med popbandet Alcazar som han startade 1998 och själv är sångare i.

Karriären började när han som tonåring ingick i gruppen Stage Four tillsammans med Peter Jöback, Lisa Nilsson och Lizette Pålsson. Han har dessutom studerat dans, jobbat som koreograf, dansare och aerobicsinstruktör och var 1992-1995 bosatt i New York.

Sedan dess har Andreas Lundstedt tävlat i Melodifestivalen ett flertal gånger. Det började 1996 som soloartist med låten Driver dagg faller regn då han kom tvåa. Han var återigen med  1997 med låten Jag saknar dig, jag saknar dig. Året därefter kontaktade han två vänner, Tess Merkel och Annika Kjærgaard som tillsammans med honom bildade Alcazar. 2002 blev den före detta Barbadossångaren Magnus Carlsson, som då var Andreas Lundstedts pojkvän den fjärde medlemmen.
Gruppen hann ställa upp i Melodifestivalen två gånger med låtarna Not a sinner nor a saint som de kom trea med 2003 och ”Alcastar” 2005 innan Magnus Carlsson och Annika Kjærgaard hoppade av och ersattes med Lina Hedlund 2007. Sedan dess har de ställt upp i Melodifestivalen ytterligare två gånger, nu senast 2010 med låten Headlines som endast kom till Andra chansen.

Men 2006 tog han sig ända till Eurovision Song Contest, även om han inte tävlade för Sverige. Han var en av sex medlemmar i gruppen Six4one som var specialbildad med artister från olika länder och framförde ”If we all give a little” för Schweiz. Låten var skriven av tyske stjärnkompositören Ralph Siegel och placerade sig på 17:e plats.

Utöver sångkarriären har han varit programledare för Ranking the Stars och haft huvudrollen i musikalen Saturday Night Fever som gick på Oscarsteatern i Stockholm 2005 – 2006.

I december 2007 trycktes löpsedlar om Andreas Lundstedt som så många gånger förr. Men denna gången handlade det om hans privatliv eftersom han officiellt gick ut i media och berättade att han är HIV-smittad.

Lyssna på programmet

Andreas Lundstedt på Facebook
Andreas Lundstedt framträder i Melodifestivalen 1997
Six4one i Eurovision 2006

Alcazar i Melodifestivalen 2010 med låten Headlines:

Andreas Lundstedt i underhållningsprogrammet Dobidoo innehållandes ett klipp när han som 16 åring framträdde med gruppen Stage Four:


Andreas Lundstedts låtlista:
För att lyssna på länkarna behöver du Spotify.

Tid Titel Artist Album
13:05 Work That Body Diana Ross Love And Life: The Very Best Of Diana Ross
13:11 The Show Must Go On Queen Innuendo
13:17 Hosanna Gospel pour 100 voix Uppgift saknas
13:23 Star wars John (6) williams, london symphony orchestra Great movie soundtracks
13:28 Mercy Mercy Le Kid Mercy Mercy
13:34 Love To Love You Baby Donna Summer Love To Love You Baby
13:40 A little bit more Doctor hook Greatest hits /and more/ (doctor hook)
13:46 I am Army of lovers, the army tabernacle choir The gods of earth and heaven
13:51 Murder On The Dancefloor Sophie Ellis-Bextor Murder On The Dance Floor Hit Pac
13:57 Ain’t Nothing Wrong With That Robert Randolph & The Family Band Grey’s Anatomy Volume 3 Original Soundtrack
14:03 One Last Cry Brian McKnight Brian McKnight
14:09 Boogie Down Al Jarreau Jarreau
14:15 I wanna be your man The beatles With the beatles
Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *