Sommarpratare

9 augusti 2015 – Magnus Böcker

Rösta och ge ditt omdöme.

Söndag 9 augusti 2015 kl 13.00 sommarpratar Magnus Böcker.

Vd för SGX, börsen i Singapore, 53 år. Har jobbat inom finansindustrin runtom i världen i 30 år. Vd för börsen i Singapore och innan dess vice vd för Nasdaq i New York. Löptränar flitigt och har bland annat sprungit New York Marathon.

Lyssna på sommarprataren

Magnus Böcker is the chief executive officer of the Singapore Exchange (SGX) and a non-independent director on the SGX Board. He was named to the position on December 1, 2009, succeeding Hsieh Fu Hua. On February 24, 2015 he said he would leave the exchange in June 2015, when his contract expires. www.marketswiki.com

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

2 reaktioner på ”9 augusti 2015 – Magnus Böcker”

 1. Undertecknad vill skicka ett stort tack till Magnus Böcker för ett synnerligen intressant Sommarprogram. Hans synpunkter och analys av svensk skola borde vara synnerligen intressanta för alla skolpolitiker och lärarutbildare i landet, som alla blundar för PISA-resultaten eller menar sig hitta felaktigheter i sättet att utvärdera skolresultaten.
  Själv ingick jag i den internationella expertgruppen, som träffades under en veckolång arbetskonferens i Melbourne, och utvecklade bakgrundsenkäter och beslutade om vilka bakgrundsdata som skulle insamlas. Det är förvisso inte lätt att få alla deltagande länder att hålla sig till regelverket för insamlandet av data, men att helt avvisa resultaten och anse dem som högst tveksamma (som man gjorde på den högskola och lärarutbildning som jag själv tillhörde) är att blunda för det som definitivt är tolkbart. Lärarutbildningen i Sverige är inte tillräckligt bra och har länge haft problem. Antagningskraven är synnerligen låga, så också examinationskraven.
  Det var mycket mera i programmet som var högst intressant (även om vi har något olika musiksmak), så än en gång tack Magnus!
  Med vänlig hälsning
  Horst Löfgren, prof. emeritus

 2. Tack till Magnus Böcker för ett mycket intressant sommarprogram.
  Jag lyssnade med stor behållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *