Sommarpratare

31 juli 2014 – Henrik Stenson

Rösta och ge ditt omdöme.

Golfproffs

Henrik Stenson börjar sitt Sommar i P1 året 2001, med en dålig sving och en uppgivenhet. Det var starten på två års hårt arbete som till sist tog honom till toppen av golfvärlden. Hans program genomsyrades av glädjen att få uppleva pojkdrömmar och spela i Ryder Cup, och att få ha sin hobby som yrke. Det blev en resa fylld med anekdoter från golfens värld: som caddien utan byxor som endast hade en överdel av en träningsoverall att tillgå.

Han passade dessutom på att just hylla golfspelarnas caddies, och det arbete de gör, och hur han jobbade ihop med den legendariska kvinnliga caddien Fanny Sunesson, från Carlshamn. Han avslöjar även sig som storätare av svenskt smågodis och att han ska bli trebarnsfar till hösten.

Lyssna på programmet

Om Henrik Stenson

Är den högst rankade svenske manlige golfspelaren genom tiderna. Nådde en tredjeplats på världsrankingen förra året genom att vinna den historiska dubbeln, både totalsegern på USA-touren (FedEx Cup) och Europatouren (Race to Dubai). Vann Radiosportens Jerringpris 2013. Flyttade som 15-åring från Ytterby norr om Göteborg till Bjärred i Skåne och gick med i Barsebäck Golf & Country Club. Har ett engagemang i barn och ungdom och blev nyligen ambassadör för Handigolf och Handigolftour i Sverige.

Jag har under 20 år rest världen över och tävlat. Det har givetvis resulterat i att jag har en eller två intressanta historier att berätta! Jag hoppas att som Sommarpratare kunna ge er en bild av mig som person och inte bara som golfspelare. Jag ser också fram emot att få välja musik i Sveriges Radio!

Musiken i sommarprogrammet

Recensioner av Henrik Stenson som sommarpratare 2014:

HD – HELSINGBORGS DAGBLAD

För sina bedrifter förra året, då han bland annat kom tvåa i British Open, golfens motsvarighet till tennisens Wimbledon, vann Henrik Stenson radion Jerringpris och blev utsedd till årets manliga idrottare på Idrottsgalan i januari. I helgen kan han som förste svenske golfspelare i historien ta klivet högst upp på proffsens rankinglista. http://hd.se/kultur/2014/07/31/mats-holm-henrik-stenson/

gp – göteborgs posten

Henrik Stenson berättar om livet som välbetalt golfproffs med “världen som arbetsplats”. Och lyckas göra det utan att skapa något som helst intresse för sin person.
Henrik Stenson står på en golfbana utanför Dublin. Han är arg och besviken efter att ha slagit bort två bollar på första hålet. Det dåliga spelet fortsätter. Under en vredgad irländsk novemberhimmel kommer ångesten krypande. Skulle han, som nyss hade vunnit sin första tävling på Europatouren, tvingas kliva av efter halva rundan, kasta in handduken, ge upp? http://www.gp.se/kulturnoje/1.2444753-sommar-i-p1-31-7-henrik-stenson

svenska dagbladet

Fokus: Mitt liv som golfproffs. Med glimten i ögat berättar Stenson om hur han hamnade på golfgreenen och inte i frimärksklubben. Liksom om den arbetssamma vägen ur en djup idrottslig och mental svacka. Livet på golftouren, samspelet med caddyn och det ofta komplicerade familjelivet. En lättsam kompott som blir intressant även för icke golffrälsta. http://www.svd.se/kultur/sommar-i-p1-2014_3680862.svd?sidan=18

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *