Sommarpratare

23 juli 2015 – Arkan Asaad

Rösta och ge ditt omdöme.

Torsdag 23 juli 2015 kl 13.00 är Arkan Asaad sommarpratare.

Författare, föreläsare, kampsportare, 34 år. Nyligen invald i Kulturrådet och högt uppskattad föreläsare om rätten att vara sig själv. Är tränare och flerfaldig svensk mästare i taekwondo.

Arkan Asaad, född 1 december 1980 i Kirkuk i den kurdiska delen av norra Irak, är en svensk författare och flerfaldig svensk mästare i OS-grenen taekwondo. Wikipedia

Lyssna på sommarprataren

Läs mer om Arkan Asaad

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

4 reaktioner på ”23 juli 2015 – Arkan Asaad”

 1. Angående Arkan Asaads program.
  Det obehagligaste “Sommar” jag hört. Klarade bara att lyssna punktvis (missade ofrivilligt inledningen) och när en dryg halvtimme återstod stängde jag av radion – det har aldrig tidigare hänt. Jag mådde riktigt illa över att Arkans arma 18-åriga mamma tvingades spruta ur sig bebisar som en apparat: Fjärde barnet blev ett missfall i flygplanet, då var det minsta bara fem(?) månader. Strax efteråt blev hon åter gravid, och fyrabarnsmor vid 18 års ålder. Så hänsynslöst av maken! När sedan episoden då A. var tre år gammal och fadern medvetet nästan dränkte honom i en sorts skrävlande manlighetsrit. Att den förtvivlade modern skrek på hjälp “mitt barn dör!” struntade han i, och hindrade modern från att ingripa. Allt detta, inklusive beskrivningen i början hur Arkan själv sliter tag i sin fästmö, kastar henne på sängen, låser dörren, ryter åt henne så hon inte förmår svara utan bara gråter av skräck och försöker värja sig från slag (som inte kommer, enligt A.)
  När A beskriver hur “mesiga” svennar mobbas av tuffa invandrarkillar i skolan stod jag bara ut en kort stund. Jag har själv blonda barnbarn, som är skolbarn i “utsatta områden”. Den självklarthet med vilken invandrarpojkarna hånar och trakasserar “svennarna” var outhärdlig att lyssna på. Arkans stora hjältemod, när han till slut “räddar” forne vännen Fredrik från en stor och stark antagonist var i stil med skrytet om att han jagades av flickor som inte ville något hellre än att pussa honom.
  Jag ser att Arkan innehar en inflytelserik post i ett kulturråd. Trots att han tror att det heter “ejengklien”.

 2. Så kan det vara för människor. bra beskrivet och med kärlek
  till såväl familj och nya hemlandet.

 3. Riktigt bra sommarprat! Vi låg på klipporna och lyssnade. Alla tyckte det var fantastiskt. Det är bra att man får följa med under uppväxten och olika händelser, både bra och dåliga, som påverkat till den du är idag.

 4. Vilken vacker människa!
  En sådan inspirerande och hoppfull berättelse.
  Det blev en riktigt ära att få lyssna på Arkans öde.
  Han talade om försoning, vad bra att bli påmind om det.
  TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *