Sommarpratare

22 juni 2014 – Sanna Nielsen

Rösta och ge ditt omdöme.

I Sanna Nielsens Sommarprogram berättade hon om sina första år som sångerska. Hon var bara elva år när hon började sjunga professionellt, och då hade hon redan tävlat i musik i flera år. Hon blev den yngsta som någonsin legat etta på Svensktoppen.
Hon pratade också om sina föräldrars skilsmässa.

-Jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv, sa Sanna Nielsen när föräldrarna efter tjugo år valde att gå skilda vägar.

Sanna Nielsens program var också en kärleksförklaring till pojkvännen Joakim och hon avslutade programmet med att säga att skulle han fria till henne, så skulle hon svara med orden ”Du är det finaste jag vet”.

Lyssna på programmet

Om Sanna Nielsen

Tävlade i Eurovision Song Contest för Sverige i år efter att ha vunnit Melodifestivalen med låten Undo. Kom på tredje plats. Spelar huvudrollen i musikalen Doktor Zjivago på Malmöoperan i höst. Blev vid elva års ålder den yngsta svensken någonsin som legat etta på Svensktoppen. Uppträdde på den tiden, i början på 1990-talet, ackompanjerad av dansbandet Mats Elmes orkester. Första albumet Silvertoner utkom 1996. Har sjungit iAllsång på Skansen och tävlat i Melodifestivalen sju gånger. Bromölla Folkets Park har döpt en dansbana till Sannas rotunda.

“När jag inte sjunger så sjunger jag”.

Den meningen sa jag alltid när jag var liten och det är så större delen av mitt liv ser ut. I mitt Sommarprat kommer jag berätta om hur det var att växa upp som ung artist i en liten by och hur alla mina mål och drömmar gjort mig till den person och artist jag är idag.

Musiken i Sanna Nielsens sommarprogram

Recensioner av Sanna Nielsen som sommarpratare 2014:

HD – HELSINGBORGS DAGBLAD

Under fem vintervårar, från 2006 till 2010, bevakade jag den osannolika cirkus vi brukar kalla melodifestivalen. En alldeles egen, ibland väldigt underhållande, ofta besvärande cynisk, låtsasvärld som man vare sig man ville eller inte blev en del av.
Sanna Nielsen framstod som ett ovanligt jordnära undantag från alla regler. Hon hade en hemvävd värdighet och stillsam ödmjukhet alla unga hyperindividualistiska pojkspolingar i skinnjackor och extrema exhibitionister saknade.
Men samma saker som gjorde att Nielsen var speciell i det bisarra sammanhanget gör henne också väldigt vanlig i ett annat. Sommar handlar i bästa fall om de stora berättelserna, om nya eller annorlunda perspektiv. Det är inte direkt där Sanna Nielsen har sin styrka. Om man säger så. Läs hela recensionen.

GP – GÖTEBORGS POSTEN

Sanna Nielsen snuddar vid det svåra men dröjer sig inte kvar där.
”Undo myself” trodde jag länge att Sanna Nielsen sjöng i Melodifestivalsvinnaren Undo, men det var ”my sad”. Och det kommer fram en del sorg och svårigheter i hennes Sommardebut, trots hennes ofta svala yta. Men det är ett typprogram: lite av allt, snuddar vid det svåra men dröjer inte där. Läs hela recensionen

Svenska dagbladet

Fokus: Sanna Nielsen berättar hur hon slog igenom som elvaåring 1996 och bröt ihop 15 år senare. Varför hennes föräldrar betyder så mycket och hur hela hennes liv kändes som en stor fet lögn. Läs hela recensionen

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *