Sommarpratare

2 augusti 2014 – Steve Angello

Rösta och ge ditt omdöme.

Dj, musikproducent

Han berättade historien om hur den DJ-trio han var en tredjedel av – Swedish House Mafia – erövrade världen och till sist blev profeter i sitt hemland, tack vare tre nu legendariska spelningar på då nybyggda Friends Arena med 120 000 sålda biljetter.

“Det var som att träffa sin familj på julafton”, berättade Angello. Det var en historia om gruppens uppgång och fall – från ett monster av kreativitet till ett monster av ansvar.

Allt började med mormors vinylsamling och hennes LP-spelare som han lekte – spelade – med på kvällarna. Efter mycket slit insåg Steve Angello med sin mentor Stonebridge att de behövde vända blickarna ut i världen – och forma sitt sound därefter. “En enormt viktig del i vårt musikskapande”, berättade han. Hur han sedan grundade sitt eget skivbolag och hur hans entreprenörsanda har pumpat och fortfarande pumpar väldigt starkt – allt för musiken och ge tillbaka till fansen.

Lyssna på programmet

Om Steve Angello

En av världens främsta housemusikproducenter. Har kallats en house-ikon. Äger ett skivbolag och turnerar runt hela världen. Anordnade en spelning i Kungsträdgården i maj i år som lockade 35 000 åhörare. Konserten var gratis för att ”ge tillbaka” till den svenska publiken. Var medlem i svenska musikundret Swedish House Mafia som splittrades förra året, där också Sebastian Ingrosso och Axwell ingick. Har hajfobi, även i svenska vatten.

Musiken i sommarprogrammet

Recensioner av Steve Angello som sommarpratare 2014:

HD – HELSINGBORGS DAGBLAD

Vi spelade över hela världen, i stora shower och fick mycket beröm. Med de orden inleder Steve Angello, en av de tre i Swedish House Mafia, sitt sommarpratande. Och fortsätter med att han i Los Angeles längtade efter beröm även hemifrån så han mejlade kundtjänsten på Friends Arena, som ligger nära där han växte upp, och sa att de ville spela där. Och det blev av 2012. Det var första gången han kände kärlek från Sverige. De tre hade nämligen inte fått tillräckligt med support från Sverige. Och detta trots att han kan läsa publiken och styra vad som händer och ta den uppåt från noll till hundra. http://hd.se/kultur/2014/08/02/det-ar-extremt-sjalvforharligande/

gp – göteborgs posten

Steve Angello är musikfantasten som blev dj, som blev låtskrivare, som blev producent, som blev skivbolagsboss, som blev världsberömd. En serie av händelser där det ena leder till det andra. Som börjar vid crossfaden vid mormors vinylspelare och som slutar med ett utsålt Friends arena tillsammans med de andra två medlemmarna i Swedish House Mafia. En musikkarriär som styrs av Steve Angellos förbluffande drivkraft och målmedvetenhet, som inte kommer sig av någon slump. Nej. Alltsammans kan härledas till den där sommardagen när Steve Angello var 14 år och hans pappa blev mördad på en nattklubb i Aten. Vetskapen om att livet kan ta slut på en sekund fick honom att förstå att det gäller att leva här och nu. Att det inte finns någon poäng med att ångra sakerna man aldrig gjorde. http://www.gp.se/kulturnoje/1.2445563-sommar-i-p1-2-8-steve-angello

svenska dagbladet

Fokus: Den som väntar på smaskiga turnéminnen från Swedish House Maffia väntar förgäves. Fokus ligger istället på den beundransvärda drivkraften och kärleken till musiken som präglat denna ”snorunge från Solna”, som han själv beskriver sig som. I viss mån kan man jämföra det med Yngwe Malmsteens sommarprat 2012, utan storhetsvansinnet. Angello är överlag väldigt lågmäld och är lagom utlämnande. http://www.svd.se/kultur/sommar-i-p1-2014_3680862.svd?sidan=16

Dela denna sommarpratare:
Facebooktwittermail

3 reaktioner på ”2 augusti 2014 – Steve Angello”

  1. I slutet av sitt Sommar pratar han om en bok som heter Yes/No (ungefär). Det finns två böcker det kan vara som har olika författare. Vet nån vilken han menar?

    Med vänlig hälsning Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *